Volvo Penta
VOLVO AUTHORIZED SERVICE

Reservedele & Tilbehør

(det fulde katalog findes også i download sektionen)

 

Volvo Penta BTS – Boat Trim System

Bådtrimningssystemet (Boat Trim System – BTS) giver med sin patenterede interceptorteknologi perfekt kontrol over hugning og krængning med hurtig reaktion, hurtigere planing, lavere brændstofforbrug og en mere behagelig sejllads. For at gøre det endnu bedre kan du tilføje optionen Automatisk Boat Trim, der overtager opgaven med at holde båden korrekt trimmet – automatisk! Ring til os eller brug vores kontakt formular for at spørge på dagsprisen.


D4 & D6 søvandsfilterdæksel – opdateret type

Det gennemsigtige dæksel passer til søvandsfilteret på alle D4 og D6 motorer. En ny detalje er den forbedrede og sikrede afmontering og montering af dækslet.

Ny type Propellere – DuoProp til DP280, DP290, DP-A- til DP-E aquamaticdrev

Type J propeller, erstatter tidligere A og B serie propellere – En helt ny aluminiumspropeller, udviklet til vores klassiske Duoprop-drev. Den patenterede bladgeometri og store propeldiameter giver optimal effektivitet, såvel som en jævn og støjfri drift. En speciel, kraftig aluminiumslegering og presstøbningsproces gør propellerne stærkere og mere holdbare end traditionelt støbte propellere. Fire lags overfladebehandling sikrer en fremragende beskyttelse mod korrosion.


Volvo Penta foldepropellere – Sejllads uden kompromis

Volvo Penta foldepropellere tilbyder det bedste fra begge verdener – minimal modstand under sejladsen kombineret med en høj trækkraft med en fast propeller – selv i bakgear. Det enestående og patenterede design garanterer hurtig og sikker åbning af bladene, og muliggør fremragende tæt manøvrering og minimal standselængde.

Lavt modstand og højere hastighed. Volvo Penta foldepropellere giver en forbedret ydeevne, mindre vandmodstand og øget hastighed – op til 1,5 knob højere hastighed under sejl sammenlignet med en fast propel. Ydermere reducerer den glatte profil risikoen for fasthængende reb, net og andre emner under sejlads.

Øjeblikkelig og effektiv reaktion – selv i bakgear. Det patenterede design med fremstående bladspidser sikrer øjeblikkelig åbning ved indkobling af bakgearet. Så snart propelleren begynder at rotere, forårsager vandtrykket på bladets spids åbning af bladene, og centrifugalkraften afslutter åbningen.

Vandtræk

Grafen viser forskellen på propelmodstand, og hvor hurtigt modstanden øges ved faste propellere og højere hastighed. Ved f.eks. 8 knob giver en 3-bladet fast propel en modstand, der er mere end seks gange kraftigere end ved en 3-bladet foldepropel. Det betyder, at en normal krydsning over Den Engelske Kanal kan reduceres med op til 4 timer, takket være den lavere modstand.

Gummibøsning og galvanisk isolering. Nav til sejldrev propellere er forsynet med en shockabsorberende gummibøsning, der mindsker belastningen af transmissionen som følge af gearskifte. Desuden isolerer bøsningen propelleren galvanisk fra sejldrevet for at forebygge galvanisk korrosion forårsaget af propelleren.

Rat

• Designet til at matche Volvo Penta knapper og displays
• Ikke-magnetisk rustfrit stål
• Materialer af høj kvalitet
• Passer til de fleste typer styresystemer
• Leveret med nav
• Overholder EN 28848-standarden for Fritidsfartøjsdirektivet (94/25/EF)
og ABYC P22 Sikkerhedsstandarder for rat.*